Walther, wat is jouw specialisatie binnen Semantica? Ik weet veel van Java development, maar ook wat frontend. Daarnaast heb ik verstand van netwerken. Ik vind altijd wel een oplossing voor een probleem omdat ik door blijf zoeken. Ik blijf bijleren door de opdrachten die ik doe.

Hoe kan jouw werkgever je voldoende uit blijven dagen? Ik krijg voldoende uitdagingen doordat ik vaak op lange projecten zit. Ik bouw daar veel nieuwe kennis op, ik werk met oude en nieuwe technieken en probeer de klant meer richting de nieuwe technieken te stimuleren.

Wat vind jij van Salaris+? Dit is een goed idee omdat je als medewerker meer verantwoordelijkheid krijgt. Het lijkt op een tussenvorm van ZZP en loondienst.

In welk soort bedrijfscultuur werk je liever niet? Grote bedrijven die continu aan het reorgansieren zijn, waar veel politiek is en mensen hun eigen hachje willen redden.

Hoe omschrijf je de bedrijfscultuur van Semantica? Semantica is erg informeel en een platte organisatie.

Als Semantica een prijs zou winnen, waarvoor zou dat dan zijn? Het bouwen van een innovatieve app. De goede dienstverlenende instelling. Het Salaris+ concept.

Hoe zou je Semantica omschrijven in 3 buzzwoorden? Innovatief, gedreven, menselijk.

Het onderschrift van Semantica is Happy Software People. Wat zou dit nog meer kunnen zijn en waarom? Ik zou het onderschrift Happy Software People laten staan. Ik werk met veel plezier bij Semantica.

Wat moet echt bijblijven als iemand voor het eerst een Semanticaan heeft gesproken? Bekwaamheid, sociale interactie en behulpzaamheid.

Als Semantica haar kennis deelt in workshops, welke 3 dingen zouden dat kunnen zijn? Ik zou zeggen migratietrajecten en privacy/security aspecten.

Waarvan gaan je ogen glinsteren? Een project waarbij je zowel functioneel als technisch implementerend een rol kan spelen. Het voordeel van een Scrum-organisatie is dat het meestal wel het geval is.

Mag je zelf meebeslissen over het uitkiezen van een nieuwe opdracht? Ik zat een keer niet lekker op een opdracht omdat het anders was dan voorgesteld. In overleg mocht ik gewoon stoppen. Je mag ook zelf aangeven of je een verlenging wel of niet ziet zitten.

Waarom is het leuk om bij Semantica te werken? Semantica is een kleinere organisatie met de voordelen daarvan: kortere lijnen waar je dus niet te maken hebt met teveel regels en bureaucratie.