Roel, wat is jouw specialisatie binnen Semantica? Mijn specialisatie is Java ontwikkeling. Ik ben altijd aan het zoeken en testen tijdens het ontwikkelen. Ik weet uit ervaring wat er mis kan gaan dus daar anticipeer ik op. Als ik iets schrijf wil ik het goed doen. Ik ben best allround, heb met de meeste tools wel gewerkt en gebruik in opdrachten vaak iets nieuws. Als ik iets nieuws tegen kom, duik ik erin of vraag uitleg en dan pas ik het toe.

Moet een werkgever jou continu kunnen voorzien van nieuwe uitdagingen? Je zorgt in gezamenlijk overleg voor nieuwe uitdagingen. Ik geef zelf aan wat ik wil en samen kijken we hoe ik dat kan bereiken. Van elke nieuwe omgeving leer ik weer meer. De inhoud van de opdracht kan ook stimuleren om een certificering te behalen die bij de opdracht past. Zo heb ik laatst tijdens een opdracht een OCA certificering behaald.

Vind je het niet gek dat je werkgever zijn marge deelt met zijn werknemers? Nee helemaal niet. Als ik op een opdracht zit verdienen we beiden meer en we doen er samen ons best voor om niet zonder opdracht te zitten. Als medewerker doe je ook meer je best. Daarbij is het salaris op deze manier nergens anders beter. Wat voor Semantica weer zorgt voor binding van de medewerkers.

In welk soort bedrijfscultuur werk je liever niet? Een groot bedrijf, zo’n bedrijf dat niet doet wat jij wil en waar je weinig contact mee hebt als je op een opdracht zit. Ik heb graag persoonlijk contact, overleg over te volgen opleidingen en maak graag ook zelf keuzes. Bijvoorbeeld over je leaseauto, of over woon-werkafstand. Plezier en de persoon mogen best wat meer centraal staan.

Als Semantica een prijs zou winnen, waarvoor zou dat dan zijn? Beste werkgever, omdat je als medewerker mee kan en mag denken en omdat het hier belangrijk gevonden wordt dat je het leuk hebt.

Hoe zou je Semantica omschrijven in 4 buzzwoorden? Gezellig, Eerlijk, Humor, Team.

Het onderschrift van Semantica is Happy Software People. Wat zou dit nog meer kunnen zijn en waarom? Professional people. In een project ontmoet ik veel verschillende mensen. Wat onze mensen onderscheid is dat wij echt iets bij willen dragen aan een project. Dit zit hem ook in werkhouding, zoals resultaatgerichtheid, interesse en verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat moet echt bijblijven als iemand voor het eerst een Semanticaan heeft gesproken? Dat een Semanticaan uitstraalt dat hij of zij bij een leuk bedrijf werkt en dat we niet groot zijn en elkaar goed kennen.

Als Semantica haar kennis deelt in workshops, welke 3 dingen zouden dat kunnen zijn? Dat zou veel kunnen zijn, maar waar we veel van weten is bijvoorbeeld Java, Spring en het bouwen van webservices.

Als je de HBO Informatica opleidingen mocht aanpassen, wat zou je dan doen? Het zou mooi zijn als je op de opleiding echt goed leert programmeren. Je leert eigenlijk op school heel basic programmeren, in de praktijk leer je clean code te schrijven dat duidelijk en overdraagbaar is. Wat ook handig is op school om te leren is versiebeheer, tools zoals Docker en Vagrant om snel een omgeving op te zetten.