Wat is volgens jou het ideale team? Wanneer een team elkaar aanvult en samen iets creëert. Je bouwt zelf in jouw discipline een onderdeel van het product en wanneer de onderdelen van de verschillende teamleden matchen met elkaar, ontstaat er een meerwaarde, een softwarematige synergie. Daar is teamspirit voor nodig gecombineerd met een eigen verantwoordelijkheid.

Welk type ben jij in een team? De motivator, word ik genoemd. Ik vind het essentieel dat mensen het naar hun zin hebben en dat het project goed loopt. Enthousiasme en interesse en af en toe een gesprekje met mensen is erg belangrijk.

Waarom werk je bij Semantica? “Ik beteken iets voor jou en jij voor mij”. Er heerst een gelijkwaardige werknemer-werkgever relatie en dat loopt hier heel goed. Het personeel wordt direct betrokken in de besprekingen over bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden. Er is veel aandacht voor ontplooiing en voor de mening van de werknemers. Bij Semantica is een project bij een klant of intern niet zomaar een project, maar speciaal geselecteerd, omdat ik, als werknemer in dit poject een uitdaging vind, er plezier aan beleef en hiervan kan leren.

Hoe leer jij het liefst? Dat is afhankelijke van de situatie. Wanneer de tijd het toelaat, vind ik het leuk een boek over een onderwerp te lezen. Om wat sneller op gang tekomen zijn tutorials op het internet erg handig. Ook zijn websites zoals Egghead en Pluralsight een bron van up-to-date informatie. En wat natuurlijk ook veel plezier geeft, is het leren in de praktijk: Er zelf achter komen hoe iets werkt of verbeterd kan worden.

Hoe ziet een eerste maand eruit voor een nieuwe medewerker? De eerste maand ga je direct nieuwe technieken gebruiken en leren, die aansluiten bij je wensen, je ervaring en de marktvraag. Voor mij zijn dat Angular en .NET Core geworden. Verder heb ik even kunnen ruiken aan de Blockchain -techniek. Deze wordt gebruikt in de Bitcoin en in Ethereum. Je werkt mee aan lopende of nieuwe interne projecten. In de loop van deze maand leerde ik mijn nieuwe collega’s één voor één kennen en was de hele Semantica club bij elkaar in een kwartaaloverleg met afsluitend een gezellig drankje.

Wat betekent Scrum voor jou? Ik ben Scrum master gecertificeerd. Interessant vind ik hoe teams kunnen worden gevormd door het gebruik van Scrum. Scrum biedt een kader en binnen dit kader kunnen een team en de individuen waaruit het team bestaan zichzelf continu verbeteren. Het is een principe van steeds bijsturen. Ondanks dat Scrum een duidelijke meerwaarde heeft in veel projecten, is het ook interessant om af en toe een weekje los van scrum te werken, even freestylen en kijken wat dat voor nieuwe inzichten oplevert.

Hoe zou jij Semantica omschrijven in 5 woorden? Zelfontplooiing, Openheid, Happy-Software-People, Respect, Gezelligheid.

De slogan Happy Software People klopt ook, want er wordt hier aan je gevraagd wat je wil doen en leren, dat is een verschil met de grote Software Bedrijven. Aan diverse projecten werken (zowel intern als gedetacheerd) zorgt voor een goede leercurve. Vroeger dacht ik dat ik lang op één plek zitten leuk vond, maar dat kan ten koste gaan van de diversiteit.

Wat is je specialisatie? Ik heb tot nu toe veel backend gedaan en de laatste jaren ben ik bezig met een inhaalslag aan de frontend. Wat ik nog wil verbeteren zijn mij CSS en design skills. Verder wil ik mij breed blijven ontwikkelen de komende jaren.

Waarvan gaan je ogen glinsteren? Van nieuwe technieken en inzichten en van een flexibel, resultaatgericht team. En van het opdoen van inspiratie doormiddel van het luisteren naar wat anderen te vertellen hebben en de ideeën die daaruit ontstaan die kunnen helpen jezelf te verbeteren.