Waarom ben je software ontwikkelaar? Bij toeval eigenlijk. Ik ben een doener en probeer graag dingen uit. In een stage van een marketing opleiding, kwam ik met het idee om van een statisch gedeelte van de website een werkende tool te maken, een geanimeerde grafiek. Hiervoor moest ik gaan programmeren en ik vond dit erg leuk. Ik ben vervolgens van opleiding veranderd.

Wat is jouw specialisatie? Ik ben een .NET (MCSD) en Javascript Developer.

Heb jij ook een nickname bij Semantica? Mij noemen ze de Pathfinder: ik zoek altijd naar oplossingen, start nieuwe projecten op en kom met nieuwe ideeën. Ik zoek daarbij de beste manier en het beste framework. Ik zoek het uit en ga gewoon doen, ben dus niet bang voor onbekende dingen.

Hoe blijf jij jezelf ontwikkelen? Ik hou voor ogen welk werk ik zou willen doen en probeer zoveel mogelijk te leren in mijn huidige functie. Zo blijf ik altijd leren en met deze instelling heb ik mezelf snel nieuwe kennis eigen gemaakt. Ik heb veel geleerd van collega programmeurs en in teams. Ik heb ook een diversiteit aan dingen gedaan; van websites, tot een social wall, een registratietool, een game en ga zo maar door.

Hoe omschrijf jij de cultuur bij Semantica? Gezellig, open en vrij, elkaar helpen en van elkaar leren. De tafeltennistafel is ook een plus. Er worden regelmatig leuke dingen gedaan voor de medewerkers. We gebruiken ook een bedrijfschat om goed contact met elkaar te houden.

Wat er is er anders aan Semantica dan andere werkgevers? Er zijn bij Semantica veel meer mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen dan bij andere bedrijven. De arbeidsvoorwaarden zijn hier ook heel uniek. Door Salaris+ ga je zelf ook beter meedenken over je inzetbaarheid en je marktwaarde, omdat je daar zelf ook beter van wordt.

Je hoeft ook niet weg als je ander werk wilt. Je geeft hier aan wat je zoekt en zo’n project, opdracht of cursus wordt voor je gevonden. Je weet als medewerker ook hoe het bedrijf ervoor staat. De vrijheid die je hier hebt voelt alsof je een zzp-er bent in loondienst. Daar moet je dan wel de persoon voor zijn.

Wat is je ultieme doel? Ik zou ooit een eigen bedrijf willen leiden. Ik ben mij als programmeur ook bewust van bedrijfsresultaten, sales en marketing, bedrijfscultuur. Ik denk vaak: zo zou ik het ook doen of zo juist niet.